Wie zijn wij?

Zink Typografie is opgericht door de tweelingbroers Roel en Job Zinkstok. Roel is gepromoveerd in de natuurkunde en is nu werkzaam als klinisch fysicus, Job is gepromoveerd in de filosofie en is nu werkzaam bij de overheid.

Al tijdens onze studie, maar vooral gedurende ons promotietraject raakten we geïnteresseerd in typografie. Tussen het onderzoeken en schrijven vormde het werken aan de vormgeving van onze eigen teksten een welkome afleiding. Omdat we nogal perfectionistisch aangelegd zijn, bouwden we in de loop van de tijd veel typografische kennis en vaardigheid op. Het plezier van het bezig zijn met typografie ligt voor ons met name in de combinatie van de esthetische en de technische aspecten. We denken niet alleen graag na over hoe je een boek goed vormgeeft, wat prettig leesbaar is en mooi oogt, maar puzzelen ook graag aan de programmatuur om de ontwerpen te realiseren en het zetten te automatiseren.

Omdat het ons mateloos stoorde dat de typografie van veel proefschriften er (vaak noodgedwongen) nogal bekaaid vanaf komt, en omdat we de kennis en middelen toch al hadden om hier paal en perk aan te stellen, besloten we Zink Typografie op te richten. We scheppen er eer in om promovendi een goede, snelle en betaalbare typografische vormgeving te kunnen aanbieden om het resultaat van jaren werk het uiterlijk te geven dat het verdient!

Job
 
Roel